fbpx

Regnum Christi

POWER+ na splave

Od 2. do 5. júla boli chalani z POWER+ na splave v Česku. Splavovali Vltavu v krásnom prostredí Juhočeského kraja.

Výlet sa začal sv. omšou v Klube RC na Dlhých Dieloch, odkiaľ sme vyrazili na cestu do Holubova kde má Dominik, jeden z animátorov, chalupu. Večer sme strávili kosením, opekačkou a stavaním stanov.

Na druhý deň sme sa vydali do Českého Krumlova. Je to nádherné historické mesto, cez ktoré sa vlní pokojná Vltava. Prezreli sme si hlavne nádherný zámok a niektoré uličky historického mesta. Priamo v meste sme nasadli na lode a začali sme náš splav. Počas plavby sme sa zastavili aj na obede, poriadnej klobáse s chlebom, no krátko nato nás zastihol dážď. Chvíľu sme šli ďalej, ale v tákých podmienkach sa to nedalo vydržať večne. Zastavili sme sa na horúcu kapustnicu a dážď sme prečkali kým nevyšlo slnko. Doplavili sme sa až do Zlatej Koruny kde sme nechali na noc lode.

Ďalší deň sme sa doobeda vybrali na prehliadku cisterciánskeho kláštora v Zlatej Korune. Historické priestory boli naozaj prekrásne, no my sme sa nevedeli dočkať kedy sa konečne vydáme na vodu. Na rozdiel od predošlého dňa nám tentokrát počasie prialo a užili sme si splav až do Boršova. Počas plavby nám žiaľ nevyšla návšteva hradu Dívčí Kámen, ale zato sme stihli ochutnať slávne Milanove placky či chlieb s pikantnou syrovou pomazánkou. Posledný večer v Holubove sme strávili spoločnými hrami a rozhovorom o zážitkoch zo splavu.

Posledný deň sme venovali baleniu stanov a po chutnom obede, ktorý pre nás pripravili naši hostitelia sme sa vybrali späť domov.

Z nášho výletu sme si brali naozaj skvelé spomienky a aj kulinárske zážitky 😉 Pán Boh zaplať.

Návrat hore